Spuittechnieken

De tijd dat al het schilderwerk met de kwast of roller werd gedaan, is zo goed als voorbij. Voor bepaalde (grote) projecten blijkt het strakker en sneller te kunnen met behulp van het “Wagner Super Finish 27” spuitsysteem. Bovendien blijkt deze techniek in veel gevallen kostenbesparend te zijn.

Latex spuiten wordt interessant voor projecten vanaf 250 m². De voordelen zijn duidelijk:
• Doordat de latex gespoten wordt op wanden en plafonds ontstaat een strak en streeploos resultaat.
• Daarnaast is het materiaalverbruik een stuk minder.
• Tenslotte gaat het veel sneller en is het aantal gewerkte uren dus ook minder.
Om deze redenen kunnen we voor grote projecten schilderwerk tegen een zeer scherpe prijs aanbieden. Vraag hiernaar via het contactformulier.

Met behulp van het “Wagner Super Finish 27” spuitsysteem kunnen we tevens watergedragen lakken spuiten. Hierbij kunt u denken aan oude balken plafonds van boerderijen, damwandprofielen van bedrijfspanden en ook kleinere werkzaamheden zoals kasten, tafels, etc. Meubels kunnen we in onze loods spuiten zodat u geen last heeft van de spuitnevel in uw huis.

Eekwardo Schilderwerken beschikt over de volgende spuittechnieken:
• Aircoat spuiten: is het spuiten van watergedragen lak en latex met behulp van een compressor. Lak of latex wordt op de ondergrond gespoten waarbij de verf wordt omkapseld door lucht. Hierdoor ontstaat er minder spuitnevel.
• Airles spuiten: doordat er gewerkt wordt met een bredere spuitnevel kunnen er sneller meer meters worden gemaakt. Hierdoor is deze techniek echter voornamelijk geschikt voor grotere oppervlakten.
• Gevel- en stoepreiniging: door middel van een mobiele hogedrukreiniger met dieselmotor worden gevels en stoepen gereinigd. Voordeel is dat er geen stroom nodig is en deze hogedrukreiniger meer kracht heeft dan de doe-het-zelf reinigers.